Далич: Не трябва да оставяме много пространства на Меси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ключът е как ще се представим във фаза защита", коментира наставникът.

Националният селекционер на хърватския национален отбор – Златко Далич, говори преди полуфиналния сблъсък от Мондиала в Катар срещу Аржентина.

“Шахматистите” стигнаха до тази фаза от Световното първенство, след като се справиха с Бразилия след продължения и изпълнения на дузпи впоследствие.

“Веднага започваме подготовка за мача с Аржентина. Изиграхме страхотен мач срещу Бразилия, но не трябва да му се наслаждаваме. Аржентина ще е много мотивирана от последното Световно първенство, а освен това са следвани от армия от фенове”, заяви Далич.

“Изобщо няма да споменавам умората. Вчера Ладич (един от помощниците на Далич) бе на мача на Аржентина, за да ги гледа. Сега ще направим анализ. Срещу Бразилия се подготвихме така за силните им страни и за това Пашалич започна мача. Не би било добре да играем човек за човек”, добави той.

“Трябва да внимаваме да не оставяме много пространство на Меси. Ключът е как ще се представим във фаза защита. Разбира се, Меси е основната надежда за Аржентина, той играе страхотно, но те имат и други отлични играчи, които помагат много. Вчера водеха с 2:0, но Нидерландия се върна до 2:2, което означава, че не са чак толкова добри и са уязвими. Но това няма да означава нищо, ако ние не сме на нашето ниво,” каза още селекционерът на “шахматистите”.