Хърватия и Уелс излизат за задължителни победи в евроквалификации
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата отбора гостуват в мачове от група D на квалификациите за Евро 2024

Европейските квалификации навлизат в решителната си фаза, като днес има два важни двубоя от група D, в която лидер е Турция. Турците обаче почиват в този кръг, докато съперниците им ще кръстосват шпаги. Хърватският национален отбор гостува на Армения, а Уелс има визита на Латвия.

Хърватия е на второ място в група D с актив от 7 точки, колкото има и арменският отбор. Хърватите нямат право на грешна стъпка в тази среща, тъй като изоставането им от лидера е три точки. Армения отбеляза гол в седем от последните си осем мача и допусна във всеки от последните си 12, така че домакините са резултатен отбор. Хърватия вкара поне два гола в четири от последните си шест мача и ще се стреми с по-силна игра в атака да спечели срещата и да постигне трета победа в квалификациите.

Уелс е много вероятно да пропусне участие на Евро 2024. “Драконите” имат само 4 точки след първите си четири срещи в квалификационна група D. Уелският тим ще запази шансове за класиране на Европейското в Германия само с победа над аутсайдера Латвия. “Драконите” започнаха кампанията си за участие на Евро 2024 с окуражаващо равенство с Хърватия и спечелиха домакинска победа с 1:0 над Латвия, но поредните загуби от Армения и Турция означават, че имат за наваксване. Хората на Роб Пейдж влизат в този мач след равенство 0:0 с Южна Корея в контрола. Латвия загуби всичките си четири мача и беше победена с 5:0 от Хърватия в петък, така че уелският отбор би трябвало да стигне до така важна победа в срещата.