Челси поглежда към талантлив халф от френската Лига 1
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
19-годишният Хабиб Диара от Страсбург може да премине на "Стамфорд Бридж"

Според изданието Football Insider, Челси се интересува от 19-годишния халф Хабиб Диара. Сините имат „специални“ отношения с клуба на полузащитника Страсбург, тъй като воденият от Тод Бойли консорциум, който закупи Челси миналата година, стъпи във френския футбол с придобиването на Страсбург. Тимът от Лига 1 изглежда като „братски клуб“ на Челси и бизнесът между тях не трябва да е изненада.

Двата клуба стартираха взаимоотношенията си, след като Челси позволи на Анджело Габриел да се присъедини към Страсбург под наем за настоящия сезон. По същия начин можем да видим много активност между двата клуба, като Хабиб Диара е потенциално следващият играч, за който ще има сделка. Този път 19-годишният талант може да премине от Страсбург в Челси, след като впечатли с изявите си за отбора от Лига 1. Опорен халф по позиция, Диара може също да играе различни роли в полузащитата, включително в атакуващата зона.

Челси има желание да привлече 19-годишния полузащитник през следващото лято. През това лято Страсбург проведе преговори с Манчестър Юнайтед, но реши да задържи Диара. Други известни клубове също наблюдаваха младия талант преди отварянето на летния прозорец. Въпреки това, предвид „специалните“ отношения, които Челси има със Страсбург, изглежда, че “сините” са фаворити за привличането на Диара, ако сенегалският халф продължи със силните си изяви.