Нидерландия надви Ирландия и направи важна крачка към Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лалетата" спечелиха ценни три точки при визитата си в Дъблин

Националният отбор на Нидерландия направи важна крачка към класиране на Европейското първенство 2024 в Германия следващото лято. “Лалетата” победиха Република Ирландия с 2:1 като гости в мач от квалификационна група B. Коди Гакпо и Вут Вегхорст се разписаха за нидерландците, докато Адам Ида вкара откриващото попадение за Ейре в мача.

С тази победа тимът на Нидерландия събра 9 точки от 4 мача и е на второто място в групата. Тимът на Роналд Куман има равен брой точки с Гърция, която разгроми Гибралтар с 5:0 у дома. Южните ни съседи обаче имат един изигран мач повече от Нидерландия, а убедителен лидер в група В е Франция с 15 точки.

Загубата у дома оставя Ирландия далеч от битката за класиране на Евро 2024. Домакините имат 3 точки на 4-ата позиция в групата и само чудо може да ги класира на финалите в Германия.

Срещата започна отлично за Ейре и домакините откриха резултата е 3-ата минута чрез Адам Ида от дузпа. Нидерландия обаче много бързо със страхотен гол на Коди Гакпо, като първото полувреме на “Авива Стейдиъм” завърши наравно 1:1.

След почивката нидерландците имаха леко предимство и използваха един от шансовете си за попадение. В 56-ата минута бившият нападател на Ман Юнайтед – Вут Вегхорст, се разписа за 2:1 в полза на “лалетата”.

Нидерландският тим запази концентрация в защита до края на мача и не допусна изравнителен гол. Възпитаниците на Роналд Куман взеха важни три точки, но ги очакват тежки мачове срещу Франция и Гърция през октомври.