Де Бройне стана най-скъпоплатеният играч във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Играчът на Ман Сити задмина по заплата Давид де Хеа

Белгийската звезда Кевин де Бройне получава най-голямата заплата в най-силното първенство – Висшата лига на Англия, след като подписа нов договор с Манчестър Сити до лятото на 2025 година. Заплатата на плеймейкъра на “гражданите” вече е в размер на 385 хил. паунда на седмица. Де Бройне сам водеше преговори с шефовете на “небесносините” и това прави сделката още по-забележителна.

Вторият най-добре платен футболист в Премиър Лийг е вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа, чиято заплата е 375 хиляди на седмица. Звездата на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг е трети в класацията, след като получава 350 хиляди паунда седмично.

Уелският национал Гарет Бейл заработва по 650 хиляди паунда на седмица, но възнагражданието му се разделя между Реал Мадрид и Тотнъм, което нарежда футболиста на 4-ото място.

Играчът на Челси Кай Хаверц е 5-ти със заплата от 310 хил. паунда на седмица. Футболистът на Манчестър Сити – Рахийм Стърлинг, пък е шести, след като заработва по 300 хиляди паунда на седмица, докато Пол Погба от Ман Юнайтед е 7-и със заплата от 290 хиляди паунда на седмица на “Олд Трафорд”

Германският национал Тимо Вернер е осми със заплатата си от 270 хиляди паунда на седмица в Челси, а топ 10 допълват Антони Марсиал със заплата от 250 хиляди паунда на седмица и Серхио Агуеро, който взима 230 хиляди паунда на седмица.