Драконовски мерки за финала на Купата на Франция
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ще бъде променен и протоколът по връчването на купата за победителите тази вечер

Бяха издигнати бариери и предпазни огради на “Стад дьо Франс”, а това се случи специално за предстоящия финал в турнира за Купата на Франция. Съобщава се, че причината за решението са инцидентите, които възникнаха след успеха на Нант в полуфиналната фаза, когато привържениците на отбора нахлуха на игрището.

Появиха се снимки които от спортното съоръжение в Париж, а те разбира се провокираха негодувание от привържениците на футбола в страната.

“Средновековието ли сме? Това е абсолютно възмутително и безотговорно“, написа журналистът Пол Комето в публикация в социалните мрежи.

Междувременно предпазните мерки попромениха и протоколът по връчването на купата за победителя. Президентът на страната Еманюел Макрон лично ще награди победителят във финала, но ще го направи от трибуните на стадиона, а не от терена с оглед безопасността.

Иначе финалът в турнира за Купата на Франция противопоставя два на пръв поглед непредвидени и неочаквани съперници – Нант и Тулуза. Първите ще защитават трофея си от миналата година, но през настоящия сезон изобщо не са в добра форма и се борят да запазят елитния си статут. Техните противници пък са на 12-о място в Лига 1 и този сезон също не впечатлиха особено с играта си.

Двубоят между Тулуза и Нант е в тази вечер с начален час 22:00 българско време и вълнението на феновете достига своя пик. Във време, когато всеки детайл е от значение, букмейкърът 8888 спорт предлага своите прогнози и коефициенти, добавяйки още едно измерение към предстоящото спортно събитие.