Генчев за бъдещето си: “След последния мач ще разберете”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на Лудогорец все още не е доволен от стила на игра на неговия тим

Временният наставник на Лудогорец Станислав Генчев отказа да разкрие дали ще остане на треньорския пост и след края на есенния полусезон в Първа лига.

Орлите се представиха крайно неубедително в Лига Европа, инкасирайки шест загуби в групата си, а до края на годината те ще изиграят още две срещи в родната топ-дивизия – гостуване на Арда на 17 декември и домакинство срещу Ботев (Пловдив) три дни по-късно.

“Провел съм разговори с ръководството, след последния мач ще разберете,” лаконично коментира Генчев бъдещето си, след като днес шампионите увеличиха аванса си на върха в таблицата на Първа лига след минимален успех с 1:0 срещу Черно море.

“Днес в отбора имаше голямо желание за победа. Важността на мача бе голяма, Черно море са ни неудобен съперник. Пропуснахме голови ситуации, с които можеше да поведем 2:0 и да бъдем по-спокойни. Въпреки всичко през целия мач стояхме добре на терена и дадохме малко възможности на съперника.”

Генчев изрази задоволство, че попадението за Лудогорец дойде след тренирано статично положение.

“Един треньор е най-щастлив, когато види, че едно от статичните положения, които са тренирани, се получи,” заяви той. “Точно това тренирахме вчера, топката да бъде насочена към Елвис, който да атакува втората греда.

“Най-важно беше да се успокоим. Защото нашите футоблисти не са свикнали да натрупват толкова загуби и то с лоша игра. Доволен съм, че успяхме да стигнем до победата днес.

“Голмайсторските умения, които Кешеру има, няма как да ги загуби. Това е рашаващо, когато има такива мачове, в които нямаме толкова положения и Клаудиу може да решава двубоите. Всеки един мач е важен и отговорен. Остават ни два важни мача, в които ще търсим шест точки.

“За сработване на състезателите може би вече сме близо, но като стил на игра сме доста далеч и ни предстои доста работа. Трябва да работим и в двете фази. В Лига Европа допуснахме доста голове, трябва много да се работи в играта в защита на целия отбор. Лудогорец трябва да играе атрактивно и да отбелязва много голове.”