Григор Димитров се разделя с Андре Агаси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Американецът рядко пътуваше с Григор в турнирите от ATP

Първата ракета на България Григор Димитров ше се откаже от услугите на легендата Андре Агаси, с когото работеше през последните няколко години. Това ще бъде още една промяна в щаба на българина, който ще има нов треньор. Новината съобщава изданието essentiallysports.com.

Новият наставник на българина ще бъде Данте Ботини, който е известен с работата си с Кей Нишикори, а в кариерата си има финал на Голям шлем и 11 титли. Новият наставник на Димитров е от Аржентина и е на 41 години. До края на седмицата трябва да има официална новина, че Димитров ще работи с Ботини през 2021 г. За последно наставник на Григор Димитров бе чехът Радек Щепанек.

Според essentiallysports.com голямата цел на Григор в партньорството с Ботини ще бъде да направи сериозен скок в ранглистата през 2021 година. Българинът ще се стреми да постигне “по-конкретни резултати” през новата година. Григор не е печелил титла от 2017 година, когато завоюва трофея на Финалния Мастърс в Лондон и зарадва цяла България. Хасковлията има 8 титли в кариерата си, като продължва да преследва първи трофей от турнирите от Големия шлем.

Изданието посочва, че решението на Димитров да се раздели с Андре Агаси е повлияно от факта, че американската легенда няма много възможност да пътува с него на турнири.