Кои са алтернативите на Маркос Алонсо за Барселона?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Серхио Регилон и Хави Галан са опции за поста ляв бек в Барса

Летният трансферен прозорец на 2022 г. е запомнящ се за Барселона, като каталунците взеха няколко играчи от най-висока класа доста преди началото на сезон 2022/23 г. Каталунските гиганти впечатляващо активираха своите икономически лостове, за да се справят с финансовата нестабилност, като същевременно увеличиха бюджета си за трансфери.

Това помогна на Барселона да привлече Роберт Левандовски, Рафиня и Жул Кунде. Но те все още не са готови, тъй като Шави Ернандес иска нов десен и ляв бек, за да попълни отбора си за сезон 2022/23. Челси и Барселона си размениха много удари това лято. А каталунските гиганти искат да вземат от “Стамфорд Бридж” още двама испански защитници – Сезар Аспиликуета и Маркос Алонсо. Но “сините” може да попречат на Барса да вземе Алонсо, така че нека видим кои са алтернативите.

Серхио Регилон е една от възможностите вместо Маркос Алонсо. Това може да шокира някои хора, като се има предвид неговата вярност към Реал Мадрид. Зитникът на Тотнъм обаче е на видно място в списъка с трансферни желания на Барселона, като последните информации твърдят, че “блаугранас” може да предложи играч на “шпорите”, за да подпише с бившия бранител на Реал Мадрид. И въпреки че Регилон има история с Реал Мадрид, той също трябва да върне кариерата си в правилния път. Испанският национал е излишен в Тотнъм, като Антонио Конте предпочита Райън Сесеньон и Иван Перишич пред него.

Друга опция за Барселона е Хави Галан. 27-годишният футболист вече е доста опитен и бавно, но сигурно прогресира в испанския футбол. Галан за първи път направи име по време на престоя си в Уеска, изпъквайки в трудна кампания за арагонския клуб, преди да спечели трансфер в Селта Виго. Бранителят продължи да става все по-силен в Селта и сега има достатъчно опит в Ла Лига, за да бъде опция за укрепване на отбора на Барселона. А Галан няма да бъде скъп траснфер, тъй като Селта Виго иска 18 милиона евро, за да се раздели с него.