Конте засипа с похвали Кейн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Таранът на Шпорите се завърна с гол

Мениджърът на Тотнъм Хотспър Антонио Конте не скри възхищението си от играта на капитана на лондончани Хари Кейн, който даде тон за частичния обрат при гостуването на Брентфорд в 17-ия кръг на Висшата лига.

Пчеличките взеха солиден аванс от два гола, но в рамките само на шест минути през второто полувреме Шпорите стигна до равенство – 2:2.

Малко повече от две седмици след пропусната дузпа срещу Франция на четвъртфинала на световното първенство в Катар, Кейн бе точен с глава след центриране на Клеман Ленгле.

“Още един вълнуващ мач! От една страна трябва да бъда щастлив за начина, по който играхме през второто полувреме,” заяви Конте.

“И не само заради това, че вкарахме два гола, а и заради енергията, която вложихме, и интензивността ни. Когато играеш по такъв начин, създаваш много проблеми на своя опонент. Но в девет мача подред ние допускаме първи гол и това не е позитивно за отбора.

Феновете на домакините пък опитаха да разсконцентрират Кейн, скандирайки “ти провали страната си”.

“Специално за Хари Кейн нямам никакви съмнения за психическото му състояние и дали такива неща могат да го извадят от баланс,” допълни Конте.

“И ви го казвам, защото знам как той тренира всеки ден. За Хари специално ситуацията е наистина странна. Защото той направи едно добро Световно първенство, а също така помогна на отбора да достигне четвъртфинал.

“Самият отбор също игра добре, но пък точно Кейн пропусна тази решаваща дузпа. Но знаете как е във футбола – има позитивни и негативни моменти. Ако си силен психически, вървиш напред.

“И Хари го прави. Да, хората вероятно са притеснени, че ще играе за Тотнъм по-слабо след този момент с националния отбор, но никой не бива да се притеснява.”