Куман: Винаги имаме шанс за обрат, докато Меси е във форма
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лео обаче не може да бъде единственият ни футболист във върхова форма, ако искаме да елиминираме Пари Сен Жермен", споделя треньорът на Барса

Баселона никога не е обречен и може да навакса три гола пасив, докато водещият реализатор в историята на “каталунците” Лионел Меси е във форма – това е мнението на старши треньора на тима Роналд Куман преди двубоя реванш от 1/8-финалите в Шампионската лига срещу Пари Сен Жермен.

Каталунците допуснаха тежка загуба с 1:4 у дома срещу французите в първия мач, но ще излязат на “Парк де Пренс” с повишено самочувствие, след като се намират в добра форма. Барселона ще си спомни и за обрата срещу френския шампион от 2017 година, когато загуби с 0:4 в първия мач, но на реванша у дома спечели с 6:1. Преди няколко дни отборът направи мини обрат срещу Севиля, след като победи с 3:0 андалусийци след продължения и заличи пасива от 0:2 в първия мач и се класира на финала на Купата на Краля.

“Ако Лео изиграе един от най-добрите си мачове, всичко е възможно. Той е способен да реши даден мач във всеки един момент”, каза Куман по време на видео интервю преди тимът на Барса да замине за Париж.

“Лео обаче не може да бъде единственият ни футболист във върхова форма, ако искаме да елиминираме Пари Сен Жермен. Трябват ни също така късмет и ефективност пред гола”.

“Не мисля, че ПСЖ се страхуват от нас. Сигурен съм, че ще бъдат напълно готови и двубоят ще бъде много труден. Обстоятелствата този път са различни, защото те са домакини и ще им бъде по-лесно от предния път”, продължи Куман.

“Пътят към победата от 1:4 е по-труден, отколкото от 0:2, но не и невъзможен. Вярваме в нашите сили и винаги ще гоним победата. Ще покажем дух на шампиони, както го правим от много време насам”, каза още треньорът на Барса.

Барселона ще бъде без двама ключови централни бранители в предстоящия мач – Жерард Пике и Роналд Араухо. Треньорът на ПСЖ Маурисио Почетино пък няма да може да разчита на контузения Неймар, както и на заразения с COVID-19 Мойс Кийн.