Лапорта отново заяви, че от Барселона са невинни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ще защитаваме нашият клуб с цялата мощ, която имаме!"

Президентът на Барселона Жоан Лапорта за пореден път категорично отрече вината на “каталунците” станалия вече нашумялия  “случай Негрира”. Преди няколко дни клубът от “Камп Ноу” официално бе обвинен от Кралската прокуратура на Испания в продължителна корупция и фалшифициране на финансови данни. То бе на база на няколкомесечно разследване от местните данъчни власти, които вече са събрали доказателства за това, че между 2001 и 2018 са превели 7,3 милиона евро на бившия вицепрезидент на Съдийската комисия Хосе Мария Енрике Негрира.

“Не мислете, че съм емоционален заради слабост, такъв съм, защото се вълнувам, защото искам да се изправя срещу всички негодници, които петнят нашата емблема. Вижте, настроението в Барселона не може да се купи и продаде, не може и да се окаля. Барселона е клуб с ценности, ние използваме тази дума, не за да изглеждаме добре, а защото ценностите са фундамента на нашия спортен модел и постижения. Това е причината всички да се възхищават на Барселона. Някои, мотивирани от завист, се опитват да подкопаят нашата репутация с тези недобросъвестни кампании. Можете да сте сигурни, че в борда на директорите, който аз председателствам, че ние ще защитаваме нашият клуб с цялата мощ, която имаме,” заяви Лапорта.

Въпреки уверенията му обаче, властите продължават разследването си, а вчера бяха призовани за разпити Луис Енрике и Ернесто Валверде. Няколко клуба от двете нива на професионалния футбол в страната, та дори Реал Мадрид вече заяви своята готовност да се включи в делото, като най-вероятно ще предявят свой частни искове поради ощетяване от корупцията, ако тя може да бъде доказана.