Левски предложил Робърта на турски клуб
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Нападателя на Левски Найджъл Робърта е бил предложен за трансфер на турския отбор Гьозтепе, информира „Топспорт“. Самият футболист обяви в началото на тази седмица, че е готов да направи следваща крачка във своята кариера. За да се случи това обаче, на „Герена“ трябва да пристигне оферта, която да удовлетворява финансовите претенции на Левски. Според изданието, ръководството на „сините“ ще търси около 700 000 евро за правата на нидерландецът.

Нападателят е един от най-конвертируемите футболисти на Левски. През настоящия сезон Робърта наниза 11 гола в 18 срещи.

В турските медии не спират публикациите, че Галатасарай проявява сериозен интерес към Робърта. Журналистите от южната ни съседка не спират да хвалят нападателя на Левски и са категорични, че той си заслужава инвестицията.

Ръководители на Левски също се надяват подобен трансфер да се осъществи, тъй като свежите финансови постъпления ще помогнат много за изчистването на сложната финансова ситуация около „сините“.

В същото време Гьозтепе има огромна нужда от нападател за следващата кампания. През този сезон, в отбора има трима нападатели, който са отбелязали общо 4 гола : Диниз Када (0 гола в 16 срещи), Камил Вилчек (един гол в 13 мача) и Камерън Джеръм (3 попадения в 22 срещи). Интересно е, че головете за отбора идват основно от полузащитата, а голмайсторите за турците са халфовете: Сердар Гюрлер (7 гола), Алпаслан Йозтюрк (6 гола) и Сонер Айдогду (5 гола).

Георги Тодоров след "Лудогорец" – "Левски" 3:0📲 https://levski.bg/news/details/177807

Posted by ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI on Wednesday, July 8, 2020