Лион изненада ПСЖ на “Парк де Пренс” и върна интригата за титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Парижани допуснаха петата си загуба в Лига 1

Пари Сен Жермен загуби с 0:1 от Лион у дома в мач от 29-ия кръг на френската Лига 1. Единственият гол в мача отбеляза Брадли Баркола през второто полувреме, за да донесе успеха на “хлапетата”.

ПСЖ започна с големите си звезди в нападение Лионел Меси и Килиан Мбапе. Имена като Ашраф Хакими, Марко Верати, Маркиньос и Ренато Санчес също личаха в стартвия състав на парижани, но те се представиха много под очакванията.

Лион влезе като аутсайдер в мача, заемащ 10-ата позиция в класирането на Лига 1, като нанесе пета загуба в първенството на лидера. Така авансът на ПСЖ след 28-ия кръг е само шест точки пред Ланс и Олимпик Марсилия.

В 38-ата минута Джанлуиджи Донарума фаулира играч на съперника в собствения пеналт и Лион получи дузпа. Александър Лаказет обаче пропусна от бялата точка, след като нацели гредата.

Появилият се принудително на мястото на Амин Сар в 22-рата минута – Бради Баркола, бе големият герой за Лион след почивката. 20-годишният нападател се разписа в 56-ата минута, като вкара втори гол в три мача.

ПСЖ натисна, като Килиан Мбапе бе основната фигура, но френският нападател нямаше ден и домакините не успяха да изравнят. В края на срещата вратарят на гостите отрази и удар на Лео Меси, за да запази успеха за своя тим.