Ливърпул праща млад талант в Блекбърн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" ще преотстъпят Тайлър Мортън в Чемпиъншип

Ливърпул са готови да пуснат поне един от своите полузащитници да напусне “Анфийлд” това лято. Централният халф се смята за най-голямата слабост в отбора на Юрген Клоп, а играчи от академията като Харви Елиът запълват празнината, оставена миналото лято след напускането на Джини Вайналдум.

Друг играч, който проби в отбора на Клоп, е Тайлър Мортън. Халфът направи девет изяви за “червените” през миналия сезон. Но сега изглежда, че Ливърпул ще позволи на Мортън да премине в клуб под наем, за да му даде повече игрово време в мъжкия футбол.

Според The ​​Times Мортън ще се присъедини към отбора от Чемпиъншип – Блекбърн Роувърс. под наем за цял сезон. Елиът също прекара един сезон на Иууд Парк, като Ливърпул се надява Мортън да натрупа подобен опит като своя съотборник. Когато преминаването на Мортън в Роувърс бъде потвърдено, това ще остави Ливърпул без още един полузащитник. И Алекс Окслейд-Чембърлейн също може да напусне тима, намалявайки допълнително възможностите за треньора Юрген Клоп.

Това доведе до някои предположения, че Ливърпул може да се опита да привлече полузащитника на Спортинг Лисабон Матеус Нунес. Но това беше опровергано от The Athletic, като изданието твърди, че няма нищо вярно в тази информация.