Лудогорец с пореден силен входящ трансфер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Разградчани се подсилиха със звезден защитник от Олимпиакос.

От ръководството на Лудогорец обявиха третото ново попълнение на отбора по време на зимния трансферен прозорец.

“Орлите” финализираха преговорите по сделката с гръцкия гранд Олимпиакос за десния бранител Гонзало Авила Гордон.

Спортният директор на единадесеткратните шампиони Георги Караманджуков представи официално преминалия през Хъдърсфийлд и Еспаньол играч, който е по-известен с прякора си Пипа.

Ето какво написаха от Лудогорец на своя официален сайт и “Фейсбук” страница:

“Пореден силен входящ трансфер реализира Лудогорец. Единадесеткратните шампиони финализираха преговорите по сделката с гръцкия гранд Олимпиакос за десния защитник Гонзало Авила Гордон или по-известен като Пипа. Бившият играч на английския Хъдърсфийлд и Еспаньол се присъидини към лагера на шампионите в турския курорт Белек, като мина успешно медицинските изследвания и фитнес тестовете. Той бе представен като футболист на Лудогорец от спортния директор Георги Караманджуков.

“Пожелавам на Пипа много страхотни моменти в Лудогорец. Вярвам, че ще изиграе силни мачове и ще изпита удоволствието от големите победи”, заяви Карамнжуков.

“Идвам в много сериозен клуб. Знам какво означава Лудогорец. Искам да играя и да се развивам. Затова избрах този отбор”, заяви Пипа, който ще носи фланелката с номер 2. “През 2019 г. бях в Еспаньол, когато играхме срещу Лудогорец. Познавам добре Франко Русо, с когото сме играли в Испания”, сподели Пипа.

През последния сезон Пипа има 11 мача за Олимпиакос, който го привлича от английския Хъдърсфийлд. За клуба от Чемпиъншип Пипа изиграва 48 мача и отбелязва 2 гола.

Той е третият нов футболист в Лудогорец от началото на зимната подготовка. Преди него в тима бяха привлечени Диниш Алмейда и Франко Русо съответно от Антверпен и Майорка.

ВИЗИТКА

Това е Гонзало Авила Гордон Пипа

Роден на 26 януари 1998 г. в Еспарегера, Испания
Ръст: 175 см.
Позиция: десен бек
Юноша на Еспаргера, Еспаньол и Дам

КАРИЕРА

2016-18 Еспаньол „Б“ 59/4
2018-20 Еспаньол 7/0
2019 Химнастик (под наем) 18/0
2020-22 Хъдърсфийлд 48/2
2022 Олимпиакос 11/0
За Испания до 19 г. 5/0
За Испания до 20 г. 4/0
За Испания до 21 г. 6/0