Магия от Жорди Алба донесе трите точки на Барса срещу Бетис
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ансу Фати се разписа във втория си мач след завръщането от контузия

Барселона победи Бетис с 2:1 в двубой от 35-ия кръг на Ла Лига. Попаденията паднаха през второто полувреме като за Барса се разписаха Ансу Фати и Жорди Алба, докато Марк Бартра се разписа за Бетис.

Играчите на Барселона направиха страхотен жест в началото на мача, правейки шпалир на футболистите на Бетис, поздравявайки ги за спечелената Купа на Краля.

Бетис започна по-активно двубоя и можеше да поведе в 7-ата минута, но удар на Борха Иглесиас премина покрай вратата. В средата на полувремето вратарят на домакините Клаудио Браво се контузи и бе заменен от Руи Силва. Малко след това Силва се намеси чудесно при удар на Араухо с глава.

В 29-ата минута Гуидо Родригес отправи мощен удар, но топката срещна левия страничен стълб на вратата на каталунците. В следващите минути играта бе равностойна и двата тима се прибраха на почивка при нулево реми.

Почти нищо не се промени на терена и през втората част. Темпото на игра бе добро с поделено надмощие. В 64-ата минута Хуанми шутира в обсега на Нето и вратарят на гостите спаси.

В 75-ата минута Ансу Фати се появи в игра на мястото на Френа Торес. Само няколко минути след това звездата на Барса даде аванс на своя тим. Фати получи топката от Алба и с техничен удар вкара за 0:1.

Бетис обаче изравни три минути по-късно. Марк Бартра се разписа с глава след асистенция на Фекир, за да накаже бившия си тим – 1:1.

В 81-вата минута “зелено-белите” можеше да направят пълен обрат, но Пецея стреля неточно с глава. Малко след това Ансу Фати стреля неточно.

В 94-ата минута Жорди Алба вкара феноменален гол от воле, за да донесе победата на Барселона. Бранителят се разписа след отлично центриране на Дани Алвеш.

Успехът затвърди Барселона на 2-рото място в Ла Лига, като каталунците имат пет пункта повече от третия Севиля. Бетис пък остана на 5-ото място с актив от 58 точки и е на три зад Атлетико Мадрид.