Ман Юнайтед надви Борнемут и изглежда сигурен за Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" с голяма крачка към завършване на сезона в топ 4

Манчестър Юнайтед спечели гостуването си на Борнемут с резултат 1:0 в среща от 37-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в двубоя на “Виталити Стейдиъм” отбеляза халфът Каземиро в началните минути.

С този успех воденият от Ерик тен Хаг отбор събра 69 точки и се изравни с третия Нюкасъл. Ман Юнайтед дръпна с три пункта пред петия Ливърпул, който днес направи реми 1:1 у дома от Астън Вила. “Червените” имат един мач до края на сезона и не се вижда как могат да изместят големия си съперник от 4-ата позиция, тъй като възпитаниците на Тен Хаг са с двубой по-малко.

Ман Юнайтед започна силно срещата и притисна съперника. Каземиро даде аванс на “червените дяволи” в 9-ата минута, след като Бруно Фернандеш центрира в наказателното поле, а бранител на Борнемут не успя да изчисти добре, така че топката стигна до бразилеца и той от воле с акробатичен удар вкара за 0:1.

В 28-ата минута Борнемут можеше да изравни, но Давид де Хеа разочарова Доминик Соланке.В края на полувремето мощен шут на Каземиро бе спасен от вратаря на домакините.

В средата на втората част резервата Ваут Вегхорст можеше да сложи точка на спора с втори гол за гостите, но Нето запази интригата в срещата с добро спасяване.

В 76-ата минута вратарят на “черешките” отново се прояви, като този път спря Бруно Фернандеш. Малко след това Давид де Хеа също показа класата си и отрази опасен шут на Киъфър Мур.