Ман Юнайтед с нова победа във Висшата лига, Каземиро дебютира
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бруно Фернандеш донесе успеха на "червените дяволи" срещу Саутхемптън

Манчестър Юнайтед постигна втора победа за сезон 2022/23 в английската Висша лига. “Червените дяволи” надвиха Саутхемптън с 1:0 на “Сейнт Мери Стейдиъм”. Единственият гол в двубоя вкара Бруно Фернандеш в началото на второто полувреме.

Ерик тен Хаг остави извън стартовия състав Кристиано Роналдо и Хари Магуайър във втори пореден двубой. На скамейката бе и новото попълнение Каземиро, който направи официален дебют през втората част.

Първата по-добра ситуация за гол в мача бе в 10-ата минута, когато Бруно Фернандеш не успя да се възползва от подаване на Далот. Десет минути след това “червените дяволи” направиха куп пропуски в една атака. Вратарят на “светците” спаси удар на Еланга, след което Ериксен и Фернандеш не успяха да намерят мрежата, а и самопожертвователните намеси на защитници на домакините попречиха на топката да влезе във вратата.

В 31-вата минута домакините имаха първи добър шанс за попадение. Бела-Кочап се озова на добра позиция, но ударът му мина над вратата. Малко след това Давид де Хеа отрази удар на Че Адамс, който в миналия кръг вкара два пъти във вратата на Лестър. Така първото полувреме на “Сейнт Мери” завърши без попадения.

В 54-ата минута гостите от “Олд Трафорд” поведоха. Далот центрира в наказателното поле за Бруно Фернандеш и португалският халф с удар от движение прати топката в мрежата – 0:1.

В 60-ата минута домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Скот Мактоминей, но 11-метров удар не бе отсъден. Пет минути след това Де Хеа направи чудесно спасяване при удар с глава на Арибо от близка дистанция.

Десет минути преди края на двубоя бразилският халф Каземиро направи дебют за Ман Юнайтед, заменяйки Еланга. Малко преди това в игра се бе появил и Кристиано Роналдо на мястото на Санчо. Португалецът обаче изигра ов посредствен мач.

В добавеното време Саутхемптън можеше да вкара страхотен гол, но удар със задна ножица Секу Мара бе избит от бранител на гостите.

Ман Юнайтед спечели срещата с минимален резултат и вече събра шест точки в актива си, с които заема 6-ата позиция в класирането на Висшата лига, но останалите отбори са с мач по-малко.