Манчестър Сити готви мощен трансфер през лятото
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" искат една от звездите на Спортинг Лисабон

Талантливият защитник на Спортинг Лисабон Нуно Мендеш е един от най-желаните футболисти в света. Шампионът на Англия Манчестър Сити е в пол-позишън за подписа на играча, съобщава A Bola.

18-годишният Нуно Мендеш направи много силен сезон и има заслуга за първа титлата на “лъвовете” от 19 година насам. Той взе участие в 34 срещи и се отчете 1 гол.

Според „The Sun”, “небесносините” са готови да включат и Педро Поро в сделката за Мендеш. 21-годишният бранител през този сезон бе под наем в Спортинг, като за него е малко вероятно да се отвори място на “Етихад”.

Нуно Мендеш има освобождаваща клауза в договора си в размер на 60 млн. Тази сума е доста голяма, но за Ман Сити надали ще бъде проблем да я плати. Много клубове на Стария континент проявяват интерес към Мендеш, сред които Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Ювентус и Арсенал.

Манчестър Сити има логика да направи оферта за Мендеш. Тимът ще опита да подсили лявата част на отбраната си, която традиционно се смята за слабото звено на тима. На тази позиция наставникът Пеп Гуардиола може да разчита на Бенжамен Менди, който често се контузва, както и на Александър Зинченко. На няколко пъти през сезона Гуардиола използва Жоао Кансело на левия бек, въпреки че португалецът е десен бранител.