Микел Артета зачерква Йозил, германецът няма да играе до януари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Старши-треньорът на Арсенал Микел Артета възнамерява да остави Месут Йозил извън състава на “топчите” за двубоите от Висшата лига, съобщи “Daily Mail”. Германецът, който печлеи по 350 000 паунда на седмица, не е стъпвал на терена в официален мач на Арсенал от 7 месеца.

Йозил взе решение да не си тръгва от “Емиратс” през лятото и сега се очаква реакцията на клуба, като първото нещо бе, че плеймейкърът не попадна в състава за Лига Европа. Сега Артета възнамерява да лиши германеца от възможността да играе и в Премиър Лийг. Йозил има договор с Арсенал до лятото на 2021 г. и контрактът му няма да бъде подновен.

31-годишният футболист може да не играе минимум до януари. До вторник (20 октомври) Арсенал трябва да подаде своя списък с 25 футболисти за двубоите във Висшата лига, като чужденците могат бъдат 17. Очаква се гръцкият защитник Сократис Папастатопулос също да не попадне в състава.

“Йозил не е единственият, който не бе заявен за Лига Европа. Това бе сложно решение за мен. Трудно им е да осъзнаят, че няма да могат да вземат участие в мачовете”, каза Артета. Йозил за последно игра за “артилеристите” на 7 март.

Месут Йозил осъществи трансфер в Арсенал през септември 2013 г. от Реал Мадрид за 47 млн. евро. Дълги години Йозил бе сред лидерите на отбора. През миналия сезон обаче той взе участие в 18 мача от първенството, в които се отчете с един гол и две асистенции.