Нюкасъл нанесе удар по амбициите на Арсенал да привлече Исак
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Свраките" нямат интерес да продават шведския национал

Според информация на медията TEAMtalk, Нюкасъл Юнайтед няма да одобри напускането на Александър Исак в скоро време. Въпреки че “свраките” имат големи финансови притеснения, те все още нямат намерение да продават своя шведски нападател, а интереса към услугите му има от Арсенал.

Исак се присъедини към Нюкасъл през 2022 г. от Реал Сосиедад за сума от около 70 милиона евро. Оттогава 24-годишният играч става все по-силен. Той беше неизменна част от стартовия състав в последните 2 години. Досега този сезон Александър Исак успя да вкара 16 ппадения. Неговото впечатляващо представяне, откакто се присъедини към английския клуб, го постави на радара на множество отбори от Висшата лига, които биха могли да почукат на вратата през лятото.

Но Нюкасъл Юнайтед едва ли ще го продаде, въпреки че е изправен пред сериозни проблеми по отношение на печалбите и правилата за финансов феърплей в Премиър Лийг. Арсенал ще се опита да се възползва от проблемите на “джордитата”. Артилеристите искаха да вземат шведския голаджия още преди да се присъедини към Нюкасъл. Тогава до трансфер не се стигна, но отборът на Микел Артета все още е заинтересован да го има в редиците си за следващия сезон.

Малко вероятно е обаче “топчиите” да се сдобият с 24-годишния играч, тъй като Нюкасъл няма намерение да преговаря за трансфера му. Въпреки че през лятото ще искат да подсилят отбора си с нови играчи, “свраките” няма да пожертват една от звездите си, за да подобрят финансовото си състояние.