Арсенал планира да привлече нападател на Брайтън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Младият футболист Евън Фъргюсън е в полезрението на "топчиите"

Според информация на медията Football Insider, Арсенал се е насочил към Евън Фъргюсън като една от целите си за нападател за привличане през лятото, тъй като на “Емиратс” го смятат за значителен талант. Други топ клубове също преследват национала на Република Ирландия, което може да направи трансфер на нападателя една от големите битки между отборите на Острова през следващия прозорец.

Само преди няколко месеца имаше огромен призив от фенове на Арсенал и специалисти, призоваващи Микел Артета да подпише с номер 9 през януари. Идеята произтича от нуждата им от повече ефективност пред вратата и че се нуждаят от подходящ нападател, за да се справят с предизвикателството за титлата.

Но Арсенал бележи голове за удоволствие в последно време – тимът е вкарал удивителните 25 гола в шест мача през тази календарна година и в момента е вторият най-резултатен тим в Премиър Лийг. Затова и се поражда въпросът има ли нужда тимът от таран.

В продължение на месеци Арсенал бе свързван с Айвън Тони от Брентфорд. Сега тимът обаче се е насочил към Фъргюсън от Брайтън. 19-годишният футболист е считан за значителен талант с огромен бъдещ потенциал. “Артилеристите” може да се опитат да го привлекат през лятото, но Ман Сити и други топ отбори също имат интерес към звездата на Брайтън.