Милан се прицели в спечелването на Лига Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на "росонерите" Стефано Пиоли иска трофея от надпреварата

Италианският гранд Милан е един от големите претеденти за трофея в турнира Лига Европа. Наставникът на тима Стефано Пиоли заяви, че един от приоритетите на “росонерите” до края на кампанията ще бъде спечелването на втория по сила клубен турнир на Стария Континент.

„Искаме да се опитаме да спечелим трофея в Лига Европа, това е очевидно. Няма да ни е лесно в турнира. Имахме положителен момент в първенството. Искаме да потвърдим инерцията си и да се опитаме да настигнем тези пред нас, особено Ювентус“, коментира треньорът на Милан.

В Лига Европа отборът на Милан ще срещне Славия Прага на 1/4-финалите. В 1/8-финалната фаза “росонерите” елиминираха Рен с общ резултат 5:3.

В Серия А, тимът на Милан е трети в калсирането, като има седем точки аванс пред четвъртия Аталанта, като двата тима се срещат в неделя. Победа ще гарантира почти сигурно място в топ 4 на “росонерите” и участие в Шампионска лига за следващия сезон. Разбира се, триумф в Лига Европа, също ще спечели място на Милан в най-авторитетния клубен турнир за есента.