Челси с интерес към френски национал от Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" са хвърлили око на Жул Кунде

Френският бранител Жул Кунде е обект на интерес от страна на Челси. “Сините” търсят десен централен защитник, насочвайки се към летния трансферен прозорец. И те са хвърлили око на 25-годишния универсален защитник на Барселона, като скаути на тима са го гледали в сблъсъка на каталунците срещу Наполи от Шампионската лига тази седмица.

Жул Кунде се представя силно, откакто се присъедини към Барселона от Севиля през юли 2022 г. Родом от Париж, френският национал завърши академията на Бордо. Но той стана известен по време на престоя си в Севиля, прекарвайки три години в андалуския клуб.

25-годишният футболист демонстрира своята гъвкавост, откакто се присъедини към Барселона, като играе на позициите десен бек и централен защитник. Въпреки че предпочита да играе като централен бранител, той е също толкова добър и на десния фланг. Кунде се е появил 72 пъти досега за Барселона, записвайки три гола и девет асистенции на сметката си.

Фрранцузинът е изправен пред несигурно бъдеще в тима на Барселона, като каталунският клуб обмисля да спечели пари от него през летния трансферен прозорец, за да подобри финансите си. Това привлича вниманието на Челси, който имаше интерес към Кунде още в периода, когато бранителят играеше за Севиля.  Тъй като Тиаго Силва е много вероятно да напусне “Стамфорд Бридж” през лятото, то Жул Кунде би бил идеалният му заместник.