Реал Мадрид обмисля трансфер на Халанд през 2025 г.
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" ще се опита да привлече 23-годишния норвежки национал през следващата година

Според информация на испанското издание Fichajes, звездата на Ман Сити Ерлинг Халанд е обект на интерес от Реал Мадрид. “Лос бланкос” ще се стремят да подпишат с 23-годишния нападател през 2025 г., докато Манчестър Сити ще се опита да го обвърже с нов договор, преди испанските гиганти да се излязат с грандиозна оферта следващата година.

Ерлинг Халанд е един от най-добрите нападатели в света от няколко години. Норвежкият национал стана известен по време на краткия си престой в Ред Бул Залцбург, привличайки вниманието на всеки топ клуб в Европа. Но Борусия Дортмунд спечели надпреварата за подписа му през януари 2020 г.

23-годишният футболист се представи на невероятно ниво за Борусия Дортмунд, отбелязвайки голове за забавление в 30-месечния си престой на “Сигнал Идуна Парк”. През юли 2022 г. Манчестър Сити го привлече само за 60 милиона евро. Халанд игра с невероятен успех за “гражданите”, като ги изведе до требъл в първия си сезон на “Етихад”.

Въпреки че Халанд не е толкова продуктивен като първия си сезон, той все още има отличен рекорд от 22 гола и шест асистенции в 28 изяви досега през кампанията 2023/24. Изявите му привлякоха вниманието на Реал Мадрид. “Кралският клуб” ще се надява да има мега атака, състояща се от Винисиус Жуниор, Килиан Мбапе и Халанд в следващите години. Реал смята да започне офанзивата за норвежеца през летния трансферен прозорец на 2025 г., като задейства неговата освобождаваща клауза.