Модрич за Каземиро: Беше най-добрият бодигард в света
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Играчите на Реал Мадрид с емоционални думи към бразилския национал

Бразилският халф Каземиро бе привлечен в Реал Мадрид през 2013 г. от Сао Пауло. Той имаше един сезон под наем в Порто – 2014/15. След това бразилецът беше неизменен титуляр в “белия балет” до ден днешен, когато е ясно, че приказката му с “лос бланкос” приключва. Бразилецът ще продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед, като най-много ще липсва на Лука Модрич и Тони Кроос, с които сформираха една от най-добрите халфови линии в историята на футбола и спечелиха всички големи трофеи на клубно ниво.

След трансфера му при “червените дяволи”, Тони Кроос и Лука Модрич написаха на Каземиро емоционални писма. Ето какво пише хърватският юаестро:

„Мили Казе, още помня дебюта ти за нашия клуб… колко нервен беше. Помолих те да си спокоен. Сега виждам какво си постигнал и какво се е получило. Това беше и моят първи сезон. Никой от нас не можеше да си представи какво ни очаква. Стана истински лидер. Винаги беше зад съотборниците си и ще го помним. Ще запомня всички моменти на Владебебас и най-вече шегите, защото винаги беше в добро настороение. Беше най-добрият бодигард в света. Ще ми липсваш, но ти желая всичко най-добро“, пише Лука.

„С теб, скъпи мой Казе, беше невъзможно да не се изпотя във всяка ситуация, защото ти не ни оставяше да се отпуснем дори в турската баня. Едва ли не винаги имаш велоаргометър или тежести. Предупреждение за новите ти съотборници. Даваш на хората да лежат единствено когато правят коремни преси. Ще ми липсваш. Като професионалист, като топ футболист, като боец, който ме спаси няколко пъти, но преди всичко като добър човек. Направихме история, човече. Спортните ни пътища се разделят, но приятелството остава. Желая ти всичко най-добро“, гласи емоционалното писмо на Тони Кроос.

“Няма какво да кажа за теб, благодаря. Всеки отбор има нужда от Каземиро. Легенда!”, пише сънародника на халфа – Винисиус. Останалите футболисти на Реал също написаха съобщения за сбогуване с дефанзивния полузащитник.