Ливърпул пречупи Милан след спектакъл на “Анфийлд”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата отбора напомниха на добрите стари дни, в които мачовете им бяха изпълнени с драма и голове

Ливърпул успя да победи Милан с 3:2 в мача им от груповата фаза на Шампионската лига. На “Анфийлд” домакините бяха по-добрият отбор, но се оттеглиха на почивката като изоставащи в резултата след обрат за 2 минути в полза на “росонерите”.

Все пак по-добрата игра на “мърсисайдци” се запази и през втората част и стигнаха до трите точки.

Мачът започна вихрено за домакините, които започнаха да редят удар след удар през секунди. Натискът им даде резултат в 9-та минута, когато Александър-Арнолд проби отдясно в наказателното поле и се опита да пусна успореден пас към Жота, но вместо това Томори, който се хвърли да пресича паса, отклони топката в своята врата.

Ливърпул продължи огромната си доминация на терена, като “росонерите” нямаха и удар по посока на Алисон. В 12-та минута удар на Жота по посока на Манян се отклони от ръката на Бенасер и реферът посочи бялата точка за ужас на тифозите от Италия.

Зад топката застана Салах, който стреля мощно, но в средата на вратата и Майк Манян отрази, за да запази надеждите на “росонерите” живи. Атаките на Ливърпул продължаваха, а при първата по-добра атака на Милан топката се спука и трябваше да бъде заменена.

Постепенно пресата на англичаните намаля и това даде повече шансове за “росонерите”. Така се стигна до 42-та минута, когато Браим Диас се понесе с топката след центъра, намери Салемакерс, той продължи към Леао, а той с едно докосване изведе Ребич на стрелкова позиция. Хърватинът не се поколеба и стреля ниско, за да преодолее Алисон.


Само две минути по-късно Милан смълча напълно “Анфийлд”. Леао напредна скоростно напред при контра, изведе Ребич, а той сви към Тео Ернандес на празна врата. Ударът на бека беше париран с шпагат от Робъртсън, но Браим Диас я довкара за 2:1.

Милан вкара трети гол веднага след почивката чрез Кяер, но се оказа, че асистентът му Тео Ернандес е бил в положение на засада преди това. В 49-та обаче нямаше такава и Салах изравни. Той беше изведен отлично от Ориги с повдигнат пас и преодоля Манян.

Постепенно Ливърпул напипа отново правилната си игра и в 69-та минута отново поведе. След корнер топката падна на крака на Хендерсън извън наказателното и той от ждроп я заби в долния ляв ъгъл на вратата за 3:2.
Стартови състави:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Гомес, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Кейта, Салах, Ориги, Жота

Милан: Манян, Калабрия, Кяер, Томори, Ернандес, Бенасер, Кеси, Салемакерс, Диас, Леао, Ребич