Наложиха забрана за трансфери на Бърнли
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
От Бърнли се оправдаха със закъснението на одиторите си

На Бърнли бе наложена забрана да осъществява трансфери от Английската футболна лига (EFL) заради забавяне на предоставянето на счетоводството си, съобщиха от “Ройтерс”. Отборът на Бърнли, който понастоящем е воден от бившия защитник на Манчестър Сити Венсан Компани и са лидери в Чемпиъншип, оправдаха закъснението със смяната на одиторите си през ноември.

“Можем да потвърдим, че сме предоставили счетоводните ни сметки и финансова информация на Лигата и продължаваме да имаме редовен диалог с ръководството, за да покажем, че сме отворени и прозрачни. Можем да отговорим на всеки въпрос”, съобщиха от Бърнли в комюнике.

“Вярваме, че от Английската футболна лига няма да имат друг проблем със счетоводството ни, освен късното му представяне и разбираме и подкрепяме позицията им да санкционират всеки клуб, който наруши правилата. Клубът и новите ни одитори сме уверени, че всичко ще бъде разрешено и, че нашата забрана ще бъде вдигната следващия месец”, допълниха още от Бърнли.

Бърнли е на първо място във временното класиране в Чемпиъншип с 80 точки от 36 мача и изглежда много близо до промоция във Висшата лига след като отборът изпадна през изминалата кампания. Втородивизионният отбор стигна и до четвъртфиналите на ФА Къп, където трябва да се изправи срещу Манчестър Сити.