Неприятна новина за Барса – отложиха президентските избори
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пандемията от коронавирус отложи президентските избори в Барселона

Изборите за нов президент на футболния клуб Барселона са отложени. Те трябваше да се състоят на 24 януари, но заради пандемията от коронавирус и броят на заразени в региона. се наложи да бъдат отложени за по-късна дата.

Това е много неприятна новина за Барселона, тъй като ако референдумът не се проведе до края на януари, “блаугранас” няма да могат да се подсилят с нови играчи, което ще бъде голям удар за тима, предвид факта, че изоства от Атлетико Мадрид и Реал Мадрид в битката за титлата в Испания.

Другата лоша новина е, че неяснотата около новиия президент на Барселона може да изнерви допълнително звездата на клуба Лионел Меси, чийто договор е до края на сезона. Така аржентинецът ще бъде принуден да изчака още седмици или дори месеци, за да коментира своето бъдеще с новия президент на каталунците.

Тази сутрин представители на Барселона бяха на среща с местните власт и стана ясно, че наложените мерки не позволяват вотът да се проведе и няма да бъде направено изключение. За момента евентуална нова дата не е ясна. От Барса са поискали като възможност гласуване по пощата, но още няма отговор.

Изборите за нов президент на клуба трябваше да се проведат през март в края на мандата на Бартомеу, но след неговата оставка се стигна до преждевременно насрочване на нови избори.