Невероятен Хамилтън спечели в Бразилия от 10-ти на старта!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Британецът "възкръсна" на "Интерлагос" след наказание и триумфира в Сао Пауло

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън записа едно от най-силните си състезания в кариерата си и успя да спечели Гран при на Бразилия. На пистата “Интерлагос” той стартира десети след изтърпяно наказание, но показа невероятно темпо и остави зад себе си Макс Верстапен от Ред-Бул, с който води свирепа битка за световната титла.

На старта Верстапен реагира отлично и изпревари Ботас, а същото направи и Серхио Перес. По-назад пък стартиралият десети Люис Хамилтън си проби път до третото място за само шест обиколки.

Тогава излезе и колата за сигурност , която остана на трасето само три обиколки, а при рестарта позициите останаха непроменени. В 19-та обиколка Хамилтън успя да доближи достатъчно Серхио Перес и от втория опит го изпревари в края на старт-финалната права и излезе втори.

В 26-та и 27-та обиколка първо Хамилтън, а след това Верстапен покриха спиранията си в бокса, но Люис не успя да изпревари Макс след първите боксове. Малко след това виртуална кола за сигурност дойде като подарък за Ботас, който спря за смяна на гуми и излезе пред Серхио Перес от Ред Бул.

В 42-ия тур Верстапен спря за твърди гуми за втори път, което сякаш дойде като изненада за Мерцедес. Ботас веднага влезе, за да покрие Макс, а Хамилтън изчака няколко тура, което позволи на нидерландецът да излезе пред него на доста по-голяма преднина след като и британецът спря в бокса.

В 49-та обиколка Хамилтън доближи Верстапен и атакува в четвърти завой, като и двамата излязоха извън очертаниятана трасето, но без да разменят позициите си. Десет тура по-късно Хамилтън се доближи максимално до съперника си и отново в четвърти завой атакува, като този път затвори маневрата преди спирането и излезе на първото място.

До края Люис успя да задържи комфортно аванса си и добави 25 точки към актива си, докато Верстапен спечели 18, а Ботас – 15 точки. Серхио Перес взе 11, тъй като записа и най-бързата обиколка в състезанието. Топ 10 допълниха Шарл Леклер, Карлос Сайнц, Пиер Гасли, Фернандо Алонсо, Естебан Окон и Ландо Норис.