google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Волф не е доволен от квалификационното темпо на Мерцедес, демонстрирано в Бахрейн

Мерцедес не започва добре сезон 2023 във Формула 1, след като пилотите им Люис Хамилтън и Джордж Ръсел останаха далеч от първото място в квалификацията за Гран при на Бахрейн. Шефът на отбора Тото Волф най-после призна, че концепцията, използвана в последните два болида на тима – W13 и W14, е сгрешена. Волф разкри, че квалификационното темпо на Мерцедес, демонстрирано в Бахрейн „просто не е достатъчно добро”, като сподели, че ще има сериозни промени.

Двамата пилоти на Мерцедес завършиха шести и седми в квалификацията вчера, като нямаха шанс да се борят за местата на първа редица.

„Не мисля, че този автомобил някога ще бъде конкурентен. Направихме всичко възможно през зимата, за да подобрим автомобила, но сега трябва да обсъдим какво ще правим с нашите инженери. При нас няма догми, няма свещени крави и затова трябва да решим в каква посока ще се развива болида ни, тъй като искаме отново да сме конкурентни и да печелим състезания. Сигурен съм, че този сезон можем да печелим състезания. Но трябва да вземем решения в средно и дългосрочен план”, каза Волф вчера на „Сахир”.

„В момента, в който хронометърът спира на финала той показва, че колата ни просто не е достатъчно добра. Нямаме достатъчно аеродинамично притискане”, каза Волф.

Тото Волф призна, че пред отбора има различни варианти за промени и развитие на болида W14, включително и отказване от концепцията за „нулевите” по размер въздушни кутии.