Алонсо засипа с похвали своя отбор след подиума в Бахрейн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Направо е нереално, че имаме втория най-бърз автомобил в колоната, в Астън Мартин са свършили отлична работа през зимата", заяви испанският ветеран във Формула 1

Фернандо Алонсо се представи отлично и финишира трети в Гран При на Бахрейн – първият старт за сезона във Формула 1. Испанският пилот на Астън Мартин записа днес своя 99-и подиум, като остана зад Макс Верстапен и Серхио Перес.

„Първо, поздравления за съотборника ми Ланс Строл, преди 12 дни той претърпя операция, а този уикенд се бори с всички на пистата, страхотно”, започна Алонсо след състезанието.

„Страхотно е, че завърших на подиума в първото ми състезание с тима – обясни Алонсо. – Направо е нереално, че имаме втория най-бърз автомобил в колоната, в Астън Мартин са свършили отлична работа през зимата.

„Щеше да е страхотно да стартираме пред Ред Бул и Ферари и да използваме нашето състезателно темпо, за да вървим напред – допълни Алонсо. – Но аз не направих най-добрия старт днес и трябваше да правя изпреварвания на пистата. Така се получи малко по-вълнуващо, имаше много адреналин, надявам се, че не феновете им е харесало. На мен много ми хареса”, каза испанският пилот.