Нов бразилец в Ботев се закани на Лудогорец:”Сваляме ги от върха!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Новият бранител на Ботев Пловдив Маркиньос Педросо демонстрира завидно самочувствие, заявявайки че е пристигнал в България, за да помогне на Канарчетата да свалят Лудогорец от шампионския връх.

“Постигнатото от тях (б. р. – Лудогорец) през последните години е впечатляващо, затова искам да посоча това като допълнителна мотивация,” коментира бразилецът.

“Ще се опитам да помогна на Ботев да прекъсне тези последователни успехи на Лудогорец и да успея да отбележа името си в историята на клуба.”

Маркиньос е израснал в школата на Фигейрензе, а в родината си играе още за Гремио и Гуарани. След това защитникът се подвизава в първенствата на Турция, Унгария и САЩ, откъдето дойде като свободен агент. За последно защитникът бе част от тима на Ди Си Юнайтед.

„Наистина се радвам на такъв тип предизвикателства, изпробвайки нови култури,” продължи бразилецът. “Преди да дойда, проучих много добре Ботев и България. Имам приятели, които играят тук и знам, че има добра организация и конкуренция.

„Бях много добре приет от всички в Ботев. Посетих клубната база, тя е невероятна!”

Междувременно стана ясно, че Ботев ще стартира подготовката си за новия сезон в неделя. По-голямата част от “жълто-черните” футболисти получиха една седмица почивка след баража за Лига Европа със Славия.

От понеделник до петък ботевистите ще бъдат на лагер на клубната си база, а на 31 юли ще изиграят контролна среща с Етър на “Трейс арена” в Стара Загора.