Пеп за уволнението на Лампард: Всеки мениджър се нуждае от време
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Уважавам решението на Челси, но всеки треньор има нужда от време, за да развие идеите си", сподели Гуардиола по повод уволнението на Франк Лампард

Наставникът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола подкрепи Франк Лампард, след като легендата на Челси бе уволнен от треньорския пост в клуба. Гуардиола заяви, че треньорите се нуждаят от повече време, за да развият идеите си.

Лампард изкара 18 месеца на треньорския пост в Челси, преди днес да бъде уволнен. Очаква се Томас Тухел да поеме лондончани.

“Всички мениджъри имат една задача и тя е да печелят. Хората говорят за идеи, стилове и проекти, но няма такива неща – единствената ни задача е да печелим, иначе ни чака уволнение. Уважавам решението на Челси, но искам скоро да видя Франк и да можем да си поговорим в някой ресторант, когато локдаунът приключи. Всеки треньор има нужда време, но не е моя работа да оценявам решението на ръководството на Челси”, заяви Пеп Гуардиола.

“Ние се стремим да печелим двубои и когато това не се случва и нямаш подкрепата на спортния директор и ръководството и не постигаш поставените цели, тогава си уволнен. Но всеки мениджър трябва да получи време, за да развие идеите си. За съжаление има отбори, в които се търсят резултати веднага. Ще е наистина хубаво да можем да спечелиш първенството през януари и още по-хубаво през ноември, вместо през май, но това нямам как да се случи. Затова е трудно да говорим за проекти, като само за 1 месец може да загубиш всичко, което си построил”, добави треньорът на “небесносините”.