Гуардиола разкри кой е най-великодушния футболист, който е тренирал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испанецът засипа с похвали Калвин Филипс

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола се изказа много ласкаво за английския национал Калвин Филипс. Полузащитникът не играе често откакто премина на “Етихад”, но според Гуардиола, той по никакъв начин не е изразил недоволството си.

“Филипс се държи невероятно. Той е един от най-великодушните играчи, който някога съм тренирал. Друг играч би създал проблеми в съблекалнята, а и за мен самия”, заяви Гуардиола.

Той обаче не пропусна да отчете възможността за евентуален изходящ трансфер на Филипс през зимата.

“Моето мнение си е мое, но то не е на клуба. Клуба има последната дума”, допълни испанецът.

В последно време все по-усилено се спекулира, че Калвин Филипс ще напусне “Етихад” през януари. Той акостира в Манчестър през 2022 година, когато “гражданите” платиха 49 милиона евро на Лийдс за неговите услуги. Той обаче така и не успя да свикне със стила на игра на Пеп и за момента няма големи шансове да измести играещия впечатляващо вместо него – Родри.

Основната причина за желанието на Филипс да напусне е предстоящото европейско първенство в Германия през 2024 година. Той е сред любимците на селекционера на Англия – Гарет Саутгейт, но ако продължава да играе толкова рядко съществува огромна възможност той да пропусне форума за сметка на други футболисти, които са ключови фигури за клубните си отбори.