Гуардиола обяви Астън Вила за претендент за титлата във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Астън Вила претендент за титлата? Със сигурност", каза мениджърът на Ман Сити

Астън Вила изигра страхотен двубой в сряда вечер и тотално надигра шампиона Манчестър Сити, като записа успех с 1:0 у дома в мач от междинния 15-и кръг във Висшата лига. Бирмингамци впечатлиха всички с представянето си на “Вила Парк”, като отправиха цели 22 удара към вратата на съперника, докато „гражданите“ имаха 2 шанса за попадение.

Треньорът на Ман Сити Пеп Гуардиола заяви след срещата, че Астън Вила на Унай Емери е сред претендентите за титлата в Англия.

„Астън Вила претендент за титлата? Със сигурност. Начинът, по който играят, физиката, темпото, скоростта, организацията на Унай, високата преса, средният блок, са наистина невероятни. Защитават се добре, имат добър вратар… Определено“, заяви Гуардола след последния съдийски сигнал на “Вила Парк”.

В момента отборите в топ 4 на Висшата лига са разделяни от 6 точки. Лидер е Арсенал с 36 пункта, следван от Ливърпул с 34, а Астън Вила има 32 на 3-ото място. Четвърти остана Манчестър Сити с 30 пункта след донякъде изненадващата, но заслужена загуба в Бирмингам в сряда.