Барселона започва офанзива за Савиньо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Спортният директор на каталунците Деко се е свързал с представителите на 19-годишния бразилец

Според информация на испанското издание SPORT, 19-годишният нападател Савиньо е желан от Барселона. Действащите шампиони в Ла Лига гледат на младия бразилски талант като на основна цел за летния трансферен прозорец през 2024 г. Спортният директор на “блаугранас” Деко е установил контакт с обкръжението на младока.

Савио Морейра де Оливейра, по-известен като Савиньо, е сред големите бразилски таланти. Бивш играч на Атлетико Минейро, тийнейджърът пристигна в Европа миналата година, присъединявайки се към Троа. Но 19-годишният талант все още не е дебютирала за френския тим, тъй като прекара миналия сезон под наем в ПСВ Айндховен, преди да се премести в Жирона това лято. Бразилското дете чудо е изключителен досега за каталунския тим, имайки рля за изкачването на клуба до върха на Ла Лига.

Савиньо е допринесъл за девет гола през този сезон, като намери мрежата пет пъти, а също така има и четири асистенции. След добрите си изяви младият бразилец привлече вниманието на Барселона. Интересът на Барса към Савиньо произтича от несигурността около Рафиня и Феран Торес. Дуото е изправено пред несигурно бъдеще в каталунския клуб, като последният почти не участва в двубоите.

Каталунците искат да изпреварят конкуренцията, за да осигурят услугите на Савиньо през следващата година. Но Манчестър Сити може да има предимство в битката за трансфера, тъй като 19-годишният футболист мечтае да се присъедини към “гражданите”.