Ботев Пловдив гостува на Етър за Купата без двама футболисти
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Брахими и Карабельов не са на разположение на Душан Керкез

Днес от 17:30 ч. отборът на Ботев Пловдив ще се изправи срещу Етър във Велико Търново в мач от 1/8-финалната фаза на Sesame Купа на Бълагрия. Треньорът на “жълто-черните” Душан Керкез избра гупа от 22-ма футболисти за визитата на стадион “Ивайло”.

Ботев Пловдив ще бъде без контузения Мохамед Брахими, което не е нещо ново. Извън сметките за срещата обаче остава ключов футболист – халфът Янис Карабельов, който ще пропусне двубоя поради натрупани картони.

В групата за визитата на Етър попадат юношите Велиян Видолов и Иво Казаков, като и двамата тренираха през седмицата с представителния отбор на „жълто-черните“. Все пак е малко вероятно младите таланти да изиграят съществена роля в срещата на “Ивайл”.

Групата на Ботев Пд: Ханкич, Кайзер, Тамм, Секулич, И. Попов, А. Бароан, Фаустас, Ето’o, Самуел Акере, Минков, Папазов, Конте, Перера, Ннади, Ван Хертъм, Балтанов, Уме, Балоянис, Видолов, Казаков, Чернев и Колев.

Ботев Пловдив влиза като фаворит в срещата с Етър според букмейкърите. “Жълто-черните” обаче ще трябва да покажат на терена, че са по-добрият отбор и да се класират на 1/4-финалите в надпреварата, която е шанс за тима да направи нещо значимо през сезон 2023/24.