Пике: “Бартомеу излъга мен и Меси, гледайки ни в очите”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Преди време защитникът се изказа в защита на екс-боса на Барса

Бранителят на Барселона Жерар Пике атакува публично бившия президент на каталунците Хосеп Мария Бартомеу, обвинявайки го, че е излъгал както него, така и Лео Меси докато е бил начело на клуба.

“Бартомеу излъга в очите мен и Лео Меси. Каза ни, че не знае нищо за „Барселонагейт“ (случай, при който Бартомеу бе обвинен, че е плащал на PR-компания да подобрява имиджа му).

“Аз излязох да го защитя на пресконференция, а той знаеше, че отговорен за всичко е неговата дясна ръка. По-късно го острани от работа, но не му спря заплатата. Двамата бяха много близки и точно за това ме излъга в очите.

“По-късно в едно интервю го критикувах за това, а той ми писа, че казаното от мен не е вярно. По това време бяха взети лоши решения. Бартомеу бе човек, който не може да казва не, не може да отказва и заради това не се появяваше на базата на клуба.

“Играчите трябва да вършим работата, която треньорът ни е поставил, но също така и президента трябва да вървши своята. Именно това не ставаше по негово време, а липсата на лидерство се прехвърли на всички нива, включително на терена.

“Съветваха ни хора, които нямаха представа от нещата”, разказа Пике пред медиите в Испания.