Победният рейд на Гигант продължава – нови три точки в Несебър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Впечатляващото представяне на Гигант в Югоизточната Трета лига продължи с победа с 2:1 при визитата на Несебър, след която тимът от Съединение оглави временното класиране.

Двубоят в черноморския град не започна по най-добрия начин за гостите като те инкасираха гол след само девет минути игра, когато точен с глава след центриране от корнер беше Станислав Жеков.

Гигант реагира мигновено и организира няколко опасни атаки, при една от които Тодор Тодоров уцели гредата.

Настойчивостта на състава от Съединение даде резултат след подновяването на игра, когато бе сътворен и забележителният обрат. Задачата на отбора бе улеснена в средата на втората част, когато Олджай Алиев от домакините получи червен картон.

Не след дълго се стигна до изравнителния гол. Негов автор стана Сонер Полат, който се разписа след центриране на Мирослав Радев.

Ценната победа бе осигурена от Радев, който фиксира крайния резултат след прецизно изпълнение на пряк свободен удар.

Успехът в Несебър изстреля Гигант на върха на подреждането с максимален актив от 9 точки. Тимът вече бе разгромил с 4:1 Спартак в Пловдив, а миналия уикенд надделя с 1:0 у дома над Розова долина.

В следващия кръг предстои същинско дерби – Гигант приема втория в класирането Марица (Пловдив), който е единственият друг отбор с пълен актив от 9 точки.

Мачът ще се се състои в събота на стадиона в Съединение от 18.00 часа.