Преди дербито: Пеп засипа Ливърпул със суперлативи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ман Сити излиза на "Анфийлд" след смразяваща серия от 13 поредни победи

В навечерието на очаквания с огромен дуел сблъсък във Висшата лига между шампиона Ливърпул и водача във временното класиране Манчестър Сити, мениджърът на Гражданите Пеп Гуардиола не скри опасенията си от визитата в Станли Парк, имайки предвид класата на съперника.

Двата тима се изправят един срещу друг на митичния “Анфийлд”, като според немалко специалисти всичко друго освен победа за Червените в срещата, започваща в 18.30 часа, ще означава край на надеждите за повторна шампионска титла.

Преди дербито: Пеп засипа Ливърпул със суперлативи 1

Сити оглавява подреждането в Премиър Лийг с 47 точки от 21 мача, следван от Ман Юнайтед с 45 от 23 срещи. Ливърпул на Юрген Клоп е четвърти с 40 точки, събрани в 22 изиграни двубоя.

Гуардиола не скри притесненията си, споделяйки че очаква много труден мач, тъй като според него мърсисайдци бъдат пределно мотивирани да се реваншират за двете поредни домакински поражения – срещу Бърнли и срещу Брайтън в миналия кръг.

“Ливърпул си остава отбор от топ ниво!” категоричен бе Гуардиола, чийто тим се наслаждава на феноменална серия от 13 поредни победи във всички турнири. “Знаят какво да правят в защита и нападение, имат необходимите умения.

“Агресивни са, а срещу нас ще са още по-агресивни. Сигурен съм, че добре са си починали след загубата от Брайтън и ще бъдат готови.”

Ман Сити не е изпитвал вкуса на поражението от 21 ноември, когато отстъпи с 2:0 при гостуването на Тотнъм на Жозе Моуриньо.

“Срещу Ливърпул винаги е трудно!,” отсече Гурадиола. “Безспорно това ще е един от решаващите мачове за титлата, но до края има много точки за печелене и губене.

“От опит знам, че през януари никой не е ставал шампион или е напускал битката за титлата. Смениха се няколко лидера в класирането и това може да се случи още пъти. Няма да правя прогнози, защото не съм добър в това.”

Срещата ще бъде излъчена пряко в ефира на “Диема Спорт”.