ПСЖ изнесе лекция на десетима от Ланс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Парижани си капарираха първото място

Пари Сен Жермен разби Ланс с 3:1 в пряка битка за титлата в Лига 1. Парижани вече имат преднина от 9 точки на върха в класирането.

Първото полувреме започна равностойно, но надеждите на Ланс за положителен резултат се изпариха в 19-ата минута когато Салис Абдул Самед си изкара глупав червен картон за опасно влизане в краката на Ашраф Хакими.

Резултатът бе открит от обичайният заподозрян – Килиан Мбапе, в 31-ата минута. Той преодоля отбраната на Ланс след чудесна комбинация с Витиня и последвал прецизен изстрел по земя, който се удари в страничната греда преди да премине голлинията.

Само 6 минути по-късно Витиня удвои за ПСЖ. Той бе оставен напълно непокрит в близост до наказателното поле на Ланс. Португалецът не се поколеба да стреля и не сбърка с решението си.

Лионел Меси направи резултата класически в 40-ата минута след блестящ пас на Килиан Мбапе с пета.

Ланс успя да вкара почетно попадение през втората част от дузпа. Франковски реализира наказателният удар, който бе даден, поради игра с ръка на Фабиан Руиз в наказателното поле.

При евентуален успех на Ланс в този двубой, тимът щеше да се приближи само на три точки от ПСЖ. Загубата обаче най-вероятно ще означава, че Ланс ще трябва да се прости дори с минималните си надежди за титла и вместо това да се концентрира в по-реалистична цел – участие в Шампионска лига през следващия сезон.