Реал М спаси точката срещу Елче с два гола за 9 минути в края
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лука Модрич и Едер Милитао бяха героите за "белия балет", Бензема изпусна дузпа

Елче донесе изненадата на 22-ия кръг в Ла Лига, след като на “Сантиаго Бернабеу” направи равен 2:2 с лидера в класирането Реал Мадрид.

Гостите могат да съжаляват, че не взеха трите точки, след като водеха с 2:0 до 82-та минута, но рухнаха в края на срещата.

Малко след половин час игра Елче беше наказан с дузпа след лоша намеса на Паласиос. Редовният изпълнител на тези положения – Карим Бензема се зае и с тази дузпа, но шокиращо пропусна, което беше първата му сгрешена дузпа откакто е част от Реал Мадрид.

Гостите бяха окрилени, че оцеляха в тази ситуация и в 42-та минута изненадващо поведоха. Лукас Бойе беше намерен на празна врата и без проблеми реализира.

В 53-та минута главният съдия даде втора дузпа на Реал след нарушение на Диего Гонзалес, но ВАР системата се намеси и накара Рикардо Бенгуеча да размисли и да я отмени.


Така се стигна до 76-та минута, когато Елче нанесе втория си удар. Този пък Бойе подаде към Пере Мила и той не сбърка да отбележи в долния ляв ъгъл на Куртоа.

Осем минути преди края домакините получиха за трети път дузпа. Игра с ръка на Мила беше пренебрегната от Бенгуеча, но ВАР му показа, че е сгрешил и той посочи бялата точка. От 11-те метра Лука Модрич беше точен и намали изоставането на отбора си.

Във втората минута на продължението “белия балет” спаси точката. Едер Милитао засече отлично центриране и с глава реализира.

Така Реал Мадрид остава лидер с 50 точки – на четири пред Севиля, докато Елче събра 23 точки и излезе на 15-то място – на пет точки над опасната зона.