Реал Мадрид излъга Интер на “Сан Сиро” с гол в последната минута
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Родриго донесе трите точки за тима на Карло Анчелоти

Реал Мадрид излъга Интер с 1:0 на „Сан Сиро“ в двубой от Група D на Шампионска лига. „Нерадзурите“ създадоха повече възможности да отбележат, но късметът и добрите изяви на Тибо Куртоа попречиха на домакините да се поздравят с гол. Единственото попадение в двубоя отбеляза Родриго в 89-ата минута след асистенция на Камавинга. Така Реал се изравни по точки с Шериф Тираспол, който дебютира в турнира с неочаквана победа с 2:0 над Шахтьор Донецк. В следващия кръг Шериф гостува на Реал Мадрид, докато Шахтьор приема Интер.

Първи опит да застраши противниковата врата в днешния двубой на „Сан Сиро“ направи тимът на домакините в 6-ата минута, когато Лаутаро Мартинес пробва изстрел от малък ъгъл, който не затрудни вратаря Куртоа.

Три по-късно белгиецът се намеси ключово при изстрел по земя на Джеко, след което и Шкриняр опита удар, но след рикошет „нерадзурите“ спечелиха корнер. При подаването от ъгловото флагче Шкриняр нанесе опасен удар с глава от линията на вратарското поле, но не насочи добре кълбото, което мина над целта.

В 14-ата Каземиро опита мерника си с изстрел от дистанция, но топката мина покрай левия страничен стълб.

При атака на Интер в 19-ата Перишич отправи чудесно центриране в пеналта на гостите, а Лаутаро от чиста позиция нанесе удар с глава, но право в Куртоа, който изби.

Най-чистото положение за „кралския клуб“ дойде в 36-ата, когато Милитао не бе покрит добре и засече с глава центриране от корнер, но за късмет на италианците топката мина встрани от вратата.

Минута след това „нерадзурите“ на два пъти застрашиха вратата на Реал. Първо Лаутаро нанесе нов неточен удар с глава, а секунди след това Брозович шутира по земя и кълбото мина на сантиметри от десния страничен стълб.

След почивката гостите показаха по-офанзивна игра от първите 45 минути. В 54-ата обаче само Интер бе отново много близо до гола. След изпълнен корнер Джеко стреля опасно с глава, Куртоа направи поредната си добра изява и опази суха мрежа, но избитата топка попадна в Шкриняр, който обаче не успя да нанесе удар към вратата.

При добра атака на Реал в 57-ата Бензема получи в наказателното поле, но пред французина имаше двама играчи и той предпочете да подаде на Карвахал, който шутира слабо в Ханданович.

Добър пробив на Винисиус в 73-ата можеше да завърши с асистенция за гол, но бразилецът реши да завършва сам атаката и спечели само корнер.

Във финалните минути Винисиус не се възползва по най-добрия начин от пас на Бензема и при удара си бе блокиран от Шкриняр.

В 89-ата минута гостите стигнаха до заветния гол благодарение на две от резервите. Камавинга с едно докосване отклони топката към Родриго, който засече в движение и прати в мрежата на домакините, донасяйки успеха за тима на Карло Анчелоти.