Реал Мадрид откри новия Бернабеу със 7 гола и шоу срещу Селта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Карим Бензема наниза хеттрик за успеха с 5:2 тази вечер

Реал Мадрид изтръпна за момент, но стигна до забележителен успех с 5:2 над Селта при домакинството си на обновения Сантиаго Бернабеу. “Белия балет” не беше играл в дома си повече от една година, но се завърна със стил.

Мачът започна на много високо темпо и още в четвъртата минута тимът от Виго поведе.Гутиерес загуби топката в центъра, Селта организира отлична атака, като Санти Мина бе изведен на добра позиция и не сбърка.

Малко по-късно нова грешка в защитата на Реал подари топката на Мина, който извезе Аспас, но намеса на Начо предотврати гола. В 24-ата минута Валверде бе намерен отдясно в наказателното поле и отлично насочи топката към Бензема, който не сбърка от точката на дузпата и изравни резултата.
Реал Мадрид откри новия Бернабеу със 7 гола и шоу срещу Селта 1
След половин час игра обаче домакините отново изоставаха в резултата. Уго Майо навлезе в наказателното поле и намери Черви. Неговият удар срещна гредата, но той не сбърка при добавката и отново изведе Селта напред. Малко преди почивката Бензема отново прати топката в мрежата, но попадението бе отменено заради засада.

Реал започна настървено второто полувреме и в рамките на девет минути вкара два гола. В 46-та минута Мигел пусна към Бензема и той великолепно насочи топката с глава. Французинът добави и асистенция към актива си в 54-та, когато изведе Винисиус, бразилецът напредна и хладнокръвно прати топката покрай Дитуро.

Малко след час игра на терена се появи и новото попълнение на Реал Мадрид Едуард Камавинга. Младият талант имаше нужда от само седем минути, за да запише първия си гол с екипа на “белия балет”. Страхотенпробив на Лука Модрид завърши с негов удар, вратарят отрази, а Камавинга бе на точното място за добавка на празна врата.


Три минути преди края Реал получи и дузпа, която Бензема реализира отлично и оформи хеттрика си. Така Реал Мадрид събра 10 точки на върха в Ла Лига – колкото имат Валенсия и Атлетико Мадрид.