Реал Мадрид се включва в лудата надпревара за Ромелу Лукаку
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Реал Мадрид ще се бори с Атлетико за подписа на Ромелу Лукаку, като Челси също засилва интереса си към белгийския нападател

Според информация на испанското издание El Gol Digital, надпреварата за подписа на Ромелу Лукаку от Интер през летния трансферен прозорец ще бъде много оспорвана. Реал Мадрид и Атлетико Мадрид ще водят битка в Испания за услугите на белгийския нападател, който е оценен на 100 милиона евро, а също се превърна в приоритетна цел и на Челси.

Лукаку възроди кариерата си, откакто се присъедини към Интер от Манчестър Юнайтед през лятото на 2019 г. След като бе на кръстопът в края на сезон 2018/19, бившият нападател на Челси се превърна в един от най-добрите играчи в Европа и помогна на Интер да спечели титлата в Серия А.

Лукаку завърши сезона с впечатляващите 30 гола и 10 асистенции в 44 мача във всички състезания. Формата на Ромел Лукаку в последните няколко години привлече вниманието на някои от най-големите клубове на континента, като Реал Мадрид, Атлетико Мадрид и Челси искат да се подсилят с него. Реал Мадрид търси дългосрочен заместник на Карим Бензема, като френският национал вече е на 33 години. Със своите резервни варианти като Мариано Диас и Лука Йович, които не успяха да впечатлят през сезона, е наложително Лос Бланкос да подпише с нападател, който да бъде от световна класа.

“Белият балет” имат за съперник Атлетико Мадрид, както и Челси, в преследването на Лукаку. Белгиецът обаче не е единственият нападател на Интер за когото се борят испанските грандове. Реал и Атлетико имат интерес и към Лаутаро Мартинес. Що се отнася до Челси, те биха могли да вземат нов нападател през лятото, тъй като Тами Ейбрахам и Оливие Жиру се очаква да напуснат Стамфорд Бридж. Освен Тимо Вернер, Кай Хавертц е другата опция в нападение за “сините”. Според изданието Sunday World , лондончани искат да си върнат белгийския национал, който е на върха на списъка с желания на Роман Абрамович за лятна селекция.