Реал Мадрид уверено крачи към титлата след рутинен успех над Алавес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Реал Мадрид записа осма поредна победа в испанското първенство, след като надигра Депортиво Алавес с 2:0 като домакин в двубой от 35-ия кръг на “Ла Лига“. Попаденията за “белия балет” отбелязаха Карим Бензема и Марко Асенсио. С този успех тимът на Зинедин Зидан направи нова важна крачка към титлата като има 4 точки аванс пред Барселона при оставащи три кръга до края на сезон 2019/20.

Домакините от Реал Мадрид стартираха мача в схема 4-3-3 като на върха на атаката действаха Родриго, Карим Бензема и Марко Асенсио. В полузащитата на “белия балет” започнаха Тони Кроос, Каземиро и Модрич, а в защита стартираха Лукас Васкес, Едер Милитао, Рафаел Варан и Ферлан Менди, като на вратата бе Тибо Куртоа.

Алавес започна мача на стадион “Алфредо ди Стефано” в схема 4-4-2 като нападението на тима бе водено от Хоселу и Лукас Перес. Двамата обаче имаха доста малко шансове в полето на Реал Мадрид и не успяха да помогнат на своя тим за добър резултат.

В началото на мача имаше ситуации пред двете врати, като Лукас Перес нацели гредата на вратата на “белия балет” в 3-ата минута. Осем минути след това Реал получи дузпа, след като Менди бе фаулиран от Наваро. При отсъствието на капитана Серхио Рамос, с изпълнението се нагърби Бензема, който не сбърка за 1:0.

В 18-ата минута “лос бланкос” имаха шанс за второ попадение, но стражът на гостите успя да се намеси добре. В 26-ата минута Оливър Бърк от Алавес шутира опасно в десния ъгъл на вратата и предизвика намесата на Тибо Куртоа. До края на полувремето нямаше други положения за гол и Реал Мадрид се прибра на почивка с аванс от един гол.

Пет минути след началото на второто полувреме отборът на Реал удвои аванса си. Марко Асенсио се разписа след асистенция на Карим Бензема като ситуацията бе разгледана с ВАР, а голът бе зачетен – 2:0.

Реал Мадрид доминираше сериозно в следващите минути и имаше три добри шанса за гол, но вратарят на съперника Роберто направи доста добри спасявания. В 67-ата минута Лука Модрич стреля опасно от средна дистанция и отново Роберто се намеси чудесно.

Малко след това вратарят на гостите отново се прояви чудесно при удар на Родриго. В оставащите минути в двата състава се извършиха доста смени и головите положения липсваха, като мачът завърши при резултат 2:0 в полза на “бели балет”.

Със спечелените три точки, Реал Мадрид събра 80 точки в своя актив и има 4 повече от втория Барселона, а до края на сезона остават 3 кръга. Тимът на Алавес пък остана на 17-ото място в таблицата с 35 точки и е на три над опасната зона.