Реал повали Севиля и без Бензема
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Модрич, Лукас Васкес и Федерико Валверде точни за Кралския клуб

В отсъстивето на новия носител на приза на “Златната топка” Карим Бензема, Реал (Мадрид) се поздрави с ценна домакинска победа – 3:1 срещу бойкия тим на Севиля, в среща от 11-ия кръг на испанската Ла Лига.

Това означаваше, че ансамбълът на Карло Анчелоти продължава впечатляващия си ход в първенството, като този момент е спечелил 31 от 33 възможни точки.

С поредния си успех Реал дръпна с шест точки пред Барселона, докато Севиля вече е на незавидната 14-а позиция със скромния актив от 10 точки.

Преди началото на двубоя в испанската столица Бензема демонстрира пред привържениците на клуба спечелената “Златна топка”, която пък преди няколко дни му бе връчена от друга легенда на Мадрид – Зинедин Зидан.

Кралският клуб се наслади на летящ старт, като поведе в резултата след гол на друг носител на “Златната топка” – Лука Модрич, след само пет минути игра.

Реал повали Севиля и без Бензема 1

Севиля обаче отказа да развее бялото знаме и успя да възстанови паритета в началото на второто полувреме, като точен за андалусийците бе аржентинският халф Ерик Ламела.

Реал взе своето с две късни попадения. В 79-ата минута Лукас Васкес възстанови аванса на домакините след асистенция на Винисиус Жуниор, а стотина секунди по-късно Федерико Валверде покачи на 3:1 след добра работа на появилия се малко преди това на мястото на Модрич – Марко Асенсио.