Ред Бул подложиха на съмнения контузията на Хамилтън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хелмут Марко вярва, че Тото Волф е прибегнел до хитрост с информацията си към стюардите

Собственикът на отбора на Ред Бул във Формула 1 Хелмут Марко изрази съмненията си около слуховете, че Люис Хамилтън е пострадал при инцидента между него и Макс Верстапен за Гран при на Италия.

Двамата се сблъскаха в средата на надпреварата, като болидът на нидерландеца подскочи във въздуха и се качи върху този на Хамилтън и дори една от задните му гуми се допря до каската на британеца.

След сблъсъка Верстапен веднага излезе от болида си, докато Хамилтън остана в него и директорът на Мерцедес Тото Волф предположил, че Люис има травма на врата и затова не излиза от колата си. Според Марко обаче, това е бил трик, с който немският отбор се е опитал да изкара Хамилтън жертвата пред стюардите.

“Всички слухове за състоянието на Хамилтън идваха от Мерцедес. Люис остана в болида си и опитваше да го изкара от зоната на сигурността, докато вече Верстапен беше излязъл от своята кола и отиваше към медицинската кола”, твърди Марко.

“Мерцедес след това започнаха с информациите, че Хамилтън е с контузен врат в опит да повлияят в решението на стюардите на ФИА”, завърши австриецът.